9   листопада відзначили   День української писемності та мови, якому і присвятили інтелектуальну гру-конкурс знавців української мови      « Мово  моя українська,  батьківська, материнська! »
 Мета змагання – навчати дітей розуміти та збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна, як держава.
Учні 10 класу підготували презентацію про Преподобного Нестора Літописця, котрого вважають водночас і видатним літописцем, і першим істориком.  
У конкурсі взяли участь учні 5-6 класів, це команди «Мовознавці» та «Розумники».  Поки команди готували відповіді, школярі мали можливість подивитися експрес-уроки  від Олександра Авраменка,  « Цікаві факти  про українську мову».  Мовознавчий турнір був пронизаний українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.
Всі учасники залишилися задоволені, а головне – підвищили рівень своїх знань і вкотре переконалися, що мова – це той інструмент, котрий єднає націю, народність, народ. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.
Компетентне журі підвело підсумок конкурсу.
 Учитель української мови та літератури Боярко В.В. оголосила переможців І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.